Saturday, December 6, 2008

FINALLY......

akum kepada semua pembaca blog aku ni......

akhir nya...hari yang aku tunggu2 sampai juga...tanggal 3hb yg lalu, aku dengan jaya nya menjawab soalan exam final aku yang terakhir di Unisel ni....xdapat aku gambar kan perasaan aku masa tu...tapi dalam hati aku kata.."akhirnya jadi jugak engineer aku ni..."...aku cakap mcm tu sebab pejalanan aku nak jadi engineer ni terlalu berliku...sampai satu saat tu ader lecture aku masa diploma kata kat aku.." shafeeq..saya rasa awak tukar kos jer laa...engineering ni terlalu sukar utk kamu".....hati saper yang xsakit klau kena ayat mcm tu....mmg laa aku ni xpandai..tapi aku bukan bodoh.....masa diploma dulu mmg laa aku byak main....org buat diploma 3 tahun aku buat 4 tahun siap sem last 20 jam kredit lagi...tapi aku grad gak kan.....skarang aku rasa nak g jumpa lecture tu balik cakap kat dia...." PN...saya dah abis degree CIVIL ENGINEERING dengan 2nd class upper...aper yang pn cakap dulu tu xbetul sama sekali.."..tapi aku ni kan hormat lecture aku..so aku cakap dalam hati jer laa...huhuhuhuhu....tapi itu masa diploma...masa degree ni aku dah xmain2 dah...dah puas dah main dulu....degree ni aku aku ambik masa 2 tahun setengah jer....sepatutnya 3 tahun...kira nya dalam smua batch aku ni...aku sorang jer grad sem ni....power x...huhuhuhu...tu rezeki nama nya.....

tanggal 4hb...aku nyer presantation tesis....cuak nya tuhan jer yang tahu....tido malam pun xlena...tapi tido siang lena ok jer...hehehehehe...malam tu baru aku nak kalut buat slide show...dalam kul 3am baru siap aku nyer slide.....fuss lega rasa nyer...dah boleh tido ni...aduyaiii..baru aku teringat baju presantation aku x iron lagi...tapi kejadian ni lagi mencuak kn aku...bukan tahap gaban...dah tahap satria baja hitam dah ni....aku cari seluar khakis aku xjumpa....adus satu umah aku cari xjumpa....gila...aku dah laa ader 1 jer sluar tu yang lain semua jean...xkan nak presant pakai jean kot..mau kena halau blik gan haizad nnt....berpeluh2 aku cari still xjumpa....aku dah pasrah ni...nak pinjam sluar org..size aku bkn senang nak dapat...tiba2 aku teringat mmber aku ...aku buka ym dia ader...aku tanya laa kot2 bdk umah dia ader size mcm aku...boleh dia bantai gelak guling2...hampeh btul...nasib ader...tapi size besar skit...aku kata bantai jer dah darurat ni....pagi tu gak aku g ambik sluar tu....baru boleh senyum skit aku...smpai umah aku iron jer baju aku terus bantai tido...dengan jam xkunci....bangun jer dak kul 9....cuak gak aku...sbb sblum ni jadual xkeluar lagi...so aku xtau laa presant kul baper...buat nyer kul 8 mampus aku...trus aku tanya ayu dia kata kul 11...aku relax jer laaa...awal lagi...so aku dengan selamber laa time tu laa nak shave laa...abis jer mandi dah kat 9.30....aku tgk ader msg....nak tau aper msg tu kata.."sory bond, slah maklumat...u presant kul 10..bkn kul 11..."...pehh berderau darah aku....aku dah lambat ni....aku siap cincai jer terus grak g unisel..kul 10 aku terpacak kat dpan kelas tu....fusss nasib bdk sblum aku tu x abis lagi...kul 10.10 aku masuk....panel aku Prof Dr Ir jamaludin gan Pn Rizati....gan prof aku xgoyang sgt..gan rizati tu aku cuak skit sbb sejarah membuktikn dia ni kira nak fire orang jer.....10.30 aku abis presant...kira ok laaa...semua yang panel tanya aku jawab walaupun aku hentam jer tapi muka mesti mau confident...ayat2 prof J yg aku rasa nak gelak pun ader..."tesis awak ni bagus...tapi saya rasa awak kena cari member2 TESL tolong awak buat report ni...awak nyer grammer gan ayat semua nyer hancur"....hehehehe..sempat lagi buat lawak prof ni....rizati lak xbayak sgt tanya sbb dia tak tau aper benda pasal geotch ni...aper yang dia tanya pun aku goreng jer balik terus dia diam..hehehehe

peh aku memang lega dah abis semua siksa ni...bukan siksa zahir...tapi batin n mental aku ni....walaupun xberdarah tapi sakit nyer tuhan jer yang tahu...so jumpa lagi dlmm post yg akn datang...akum...adiousssss...

2 comments:

Sir Hanif Abd Nasir said...

hepi holiday my fren.. n congrats.. slmt mnmpuh alam pkerjaan plak.. n klu nk nikah tu ajak2 la p kduri.. hahahaha..

Anonymous said...

tahniah ye encik....

semoga berjaya...

....ajep yg kacak....