Thursday, December 24, 2009

'sejuk nyer masih terasa'

akum semua...lama aku xcerita xtvt aku kan...asyik letak lagu jer....haaa skrg aku nak cerita xtvt aku last selasa...aku menjelajah cameron highlands....bersama kawan2 dan yang tersayang...xtvt utama...teman yg tersayang g interview kat MDCH...interview kul 9 start..kul 2.oo baru dia masuk...tempat tgu kat luar lak tu...tiba2 rasa macam kat england....punya laa sejuk...dah laa hujan gerimis...nasib laa bawak member..kalau x mati kutu aku atas tu tgu...hehehe...

lepas abis interview baru laa nak jalan2 kat cameron tu...1st pegi kebun teh...cantik pemandangan kat situ...tangkap gambaq dah mcm citer bollywood..pastu baru laa pegi singgah kedai2 beli kaktus..beli sberry..tapi cari bunga ros xder yg cantik lak...kul 6 lebih baru turun ipoh...tempat yg menarik utk dilawati bg yg suka alam sekitar yg cantik sambil menghirup udara segar...tp mesti menarik kalau dapat tido sana kan...banyak lagi tempat xpegi...hehehehe....

emmm tu jer laa xtvt aku...nak citer panjang2 pun malas nak taip lak..hehehehe...

Monday, December 14, 2009

Sketsa Sebuah Cinta

Oh kekasih hatiku selamanya
Keindahan maya itu milik kita
Terciptalah... sebuah cinta
Jiwa sama bergelora

Kaulah satu dalam hidupku ini
Penawar di kala rindu
Kanku curahkan seluruh cintaku
Padamu... oh... kasihku

Akan kubina istana untuk kita
Dan menikmati gelombang cinta
Di dadaku... dan di dadamu
Degupan seiring irama

Ayuh kupimpinkan tanganmu
Menuju mahligai bahagia
Kitakan bersama
Mengecap nikmat cinta
Hidup bagai di syurga

Sunday, December 13, 2009

cuti sekolah kembali....

akum smua..lama aku xupdate blog aku ni...bz sgt akhir2 ni...mesti ramai yg pelik ngan tajuk aku ni..aper ke hal nya mamat ni..mcm dia cuti jer time cuti skolah ni...aku bukan nak cerita pasal cuti sekolah...tapi xtvt yg biasa sgt time cuti sekolah...aper lagi kalau bukan khatan..hehehe..kenduri kawin laa...ramai jugak member2 aku yg kawen time cuti sekolah ni...korang ni..xtunggu aku pun..hehehe...xper2 pegi dulu...aku OTW..hehehe...so aku mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU...jangan naik 'AIR ASIA'(nak tahu pasal air asia teruskan membaca)...bawak2 laa bersabar...xlari gunung daik bercabang 2 dikejer...hehehehe

12/12/09-syikin..member unisel..jauh sgt xdpt laa teman nk datng nyer...

20/12/09-sue..member sek teknik dulu..kena p ni...dia siap call lagi...

20/12/09-apit(jimat)..member sek teknik..xtau lagi p ke x..

26/12/09-pak mit jusoh..member unisel..InsyaAllah pegi kot...

ni yang tahun ni...tahun depan aku dengaq ramai lagi nii...so tgu aku update...hehehee...
so yg tertanya2 aper tu AIR ASIA...sila baca di bawah ni....hauauhauhuhauhauhaa



Kisah 4 Pengantin Baru
Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi iaitu Siti, Seri, Murni dan Suri. Satu hari mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni serentak.
Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon.. Siti pegi honeymoon ke Pulau Langkawi, Seri ke Pulau Tioman, Murni ke Pulau Kapas dan Suri ke Pulau Pangkor. Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, 'nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah.
Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas, padat dan cepat.' panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Siti yang bertulis 'Standard Chartered' . Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis 'Besar, teguh dan peramah'.. Bahagialah Si Siti rupanya..

Esoknya terima pula surat Seri yang bertulis 'Nescafe'. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang
bertulis 'Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir' Bahagialah Si Seri rupanya....

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Murni bertulis 'KFC'. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis 'Hingga Menjilat Jari'... Bahagialah Si Murni rupanya...

Seminggu berlalu, tiada surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu... tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Suri dengan isi kandungannya
'AIR ASIA '.
Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila
dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis..
Apa motto iklan itu...??
>
>
>
>
'7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. TANPA HENTI'


Thursday, November 26, 2009

Perlu Kamu

mesti ramai yang tanya kenapa blog aku ni penuh ngan lirik lagu jer...dah xder idea nak tulis ker...bukan macam tu...pepatah ada mengatakan sekeping gambar boleh menceritakan seribu ayat....tapi bagi aku..sebuah lagu boleh mencerita aper yg sedang aku alami sekarang ni...hanya dengan sbuah lagu aku dapat menceritakan aper yg aku ingin sampaikn...smua lirik lagu dalam blog aku ni mencerita aper yg aku alami pada masa itu....

Perlu Kamu

Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu
Aku perlu
Hati kamu terukir namaku

Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Biar nyata
Aku setia
Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benci
Ku tetap di sisi

Tuesday, November 24, 2009

Selamilah Cinta – Amanda Imani

Baby
Cuba kau renungkan mataku ini
Kasih
Kau akan lihat erti cinta dari renunganku
Renungkanlah agar kau mengerti

Baby
Dari mula seharusnya mengerti
Diriku
Kau akan lihat betapa hebatnya cintaku
Kerna aku permaisuri cintamu

Korus
Cinta bisa berubah segala
Segala-galanya
Cinta juga bisa membawamu
Terbang bersamaku

Cintailah cintaku ini
Dan aku akan cintai cintamu
Kerna tiada yang seindah cinta
Bila terpaku pada cintanya

Cintailah cintaku ini
Dan aku amat mencintai kamu
Percayalah kau akan rasa sesuatu
Bila kau selami cintaku

Selamilah selamilah cinta

Monday, November 23, 2009

emmm..Jejaka JUN..Gemini

JUN
Berfikiran jauh & berwawasan Mudah ditawan kerana sikap baik Berperangai yang lemah lembut Mudah berubah sikap, perangai, idea @ mood Idea yang terlalu banyak di kepala Bersikap sensitif Otaknya aktif (sentiasa berfikir) Sukar melakukan sesuatu dengan segera Bersikap suka menangguh-nangguh Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik Cepat marah & cepat sejuk Suka bercakap & berdebat Suka buat lawak & bergurau Otaknya cerdas berangan-angan Mudah berkawan & pandai berkawan Orang yang sangat tertib Pandai mempamerkan sikap Mudah kecil hati Mudah kena selsema Suka berkemas Cepat rasa bosan Sikap terlalu memilih & cerewet Kurang mempamerkan perasaan Lambat nak sembuh apabila terluka hati Suka kepada barang yang berjenama Mudah menjadi eksekutif Kedegilan yang tidak terkawal Sesiapa yang memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya

Thursday, November 19, 2009

Tercipta Untukku...

lagu ni mmg dah lama jadi lagu feveret aku....cuma saper yg tercipta untukku tu jer xjumpa lagi...tapi sekarang aku rasa yg 'tercipta untukku' telah aku temui...dan aku harap dia lah orng nyer...hati ini tidak sanggup lagi dilukai....


menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu

reff:
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu

derita merindu...

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Monday, November 2, 2009

Sweet Memories 31-10-2009...

akum semua...lama betul aku xupdate blog aku ni....bukan tiada cerita menarik cuma waktu utk mencoretkan cerita menarik itu tiada...ada yang kata aku dah berubah...emmm itu hanya pandangan dari satu sudut..tapi dari pelbagai perspektif aku masih tetap aku yang dahulu...cuma kadang2 waktu dan keadaan yg memerlukan aku berubah...

so mesti ader yg nak tahu aper yang 'kenangan manis' tu....akhir nyer setelah 3 tahun bersengkang mata aku berjaya juga berkonvo...mungkin bagi orng lain..alaa aper yg best sgt konvo tu???tapi bagi aku ia tetap kenangan manis dan terindah...cita2 aku nak dapat 2nd class upper masa mula2 masuk dulu berjaya jugak...nmpak mcm mudah...tapi untuk engineering, utk mendapat 2nd class upper xsemudah itu..banyak pengorbanan perlu aku buat....mungkin ada yg xtahu..perjalanan aku untuk sampai ketahap ini mmg panjang dan berliku...ada lecture pernah kata aku xlayak ambik engineering..ayat yg aku xkan lupa sampai mati...(aper citer sedih lak ni...)

dah laa belajar susah..masa nak konvo pun susah jugak...bila senarai nama pelajar konvo keluar nama aku xder...dah kelam kabut...tel sini sana..relex jer diorg cakap nama awak tercicir..siot jer...dah kena pegi unisel pulak..nak settle kan tu pun pening jugak...so lepas nama dean bawak g meeting senat...aku ingat kn dah settle...bila dah meeting senat aku check nama aku still xder...tanya dean..dia kata spatut nyer dah ader...nak tahu aper admin FIK kata...nama awak tercicir...kerani lupa nak key in...kepala hotak dia...klau aku ader kat situ mmg ader kerusi terbang nyer...yg akuy geram tu dalam 3 ribu yg grad..awat nama aku jer asyik tercicir...aku ingat kot2 dpt anugerah censelor ker..xdpt pun...hehehe...macam2...

tapi aku sedih jugak laa...ramai kawan2 aku yg still belajar kat unisel xdatang...aku paham mybe ader keje lain...tapi yang penting org2 yang aku sayang datang meraikan nyer...ok laa aku pun xtau nak tulis aper dah....akum....

*-tengah pikir nak sambung master ker x ni???

Tuesday, September 29, 2009

TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR !!!

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik....

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang....cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

6) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

7) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

8) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

9) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

10) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

11) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer: Sekretari baik........ ......... . 'Selamat pagi Boss' Sekretari
kurang baik......... ... 'Dah pagi ni Boss'

13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...heheheh

14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ....gile ape....

18) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah......

Thursday, September 10, 2009

Cinta Sempurna

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Monday, September 7, 2009

Jika Kau Pergi

Bermulanya semua hanya dengan rasa
ada saja yang tak kena
Rupanya kau berkasih
Menyingkir setia
Sandiwara penuh dusta
Kini ku beri satu amaran
Jangan nanti jadi cabaran
Aku ingin kau memadam kenangan
Menjadi mimpi berterbangan
Jika engkau pergi, bulan dan bintang tetap masih di langit
Jika engkau pergi, air mengalir takkan berhenti
Jangan khuatir tentang diri ku
Ku janji takkan merindui mu
Bermusim resah hadir membelai
Menyentuh hati kecewa
Janji sehidup semati
Tinggal tiada lagi
Impian hancur depan mata
Semakin terungkap kepastian
Biarlah ku rela melepaskan
Pada mu cinta cuma lah mainan
Sekadar untuk senda bersama
Puas sudah ku berikan engkau segalanya
Jalan cerita pun nyata akan berubah

Sunday, September 6, 2009

Atas Nama Cinta

Aku manusia yang punya cinta di hati
Dan dirimu dan dirinya dalam hidupku
Mengapa terlambat cintamu telah termiliki
Sedang diriku dengan dia tak begitu cinta
Mengapa yang lain bisa
Mendua dengan mudahnya
Namun kita terbelenggu
Dalam ikatan tanpa cinta
Atas nama cinta
Hati ini tak mungkin terbagi
Sampai nanti bila aku mati
Cinta ini hanya untuk engkau
Atas nama cinta
Kurelakan jalanku merana
Asal engkau akhirnya denganku
Kubersumpah atas nama cinta
Mengapa yang lain bisa
Mendua dengan mudahnya
Namun kita terbelenggu
Dalam ikatan tanpa cinta

Tuesday, August 25, 2009

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN...

aku rasa belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mulbarak...semoga ramadhan kali ini akan lebih bermakna dah mendapat keredo'an Nya...

buat member2 jangan nak ponteng puasa lak...setahun sekali jer xkan xboleh kot...bagi yang merokok ni laa masa nyer korang nak bhenti benda alah tu...xder paedah pun...

emmm dah nak buka ni..jom g bazar...emmm nak makan aper yer???emm ayam golek! satay! murtabak! ayam percik! bihun sup! berahni gam! adusssssss...macam2 nak makan ni...

Sunday, August 16, 2009

Dah Abis Kursus....

akum smua...emmm akhir nyer tamat sudah kursus Site Operation Workshop (SOW) selama sebulan kat Shell Academy....sekejab jer rasa sebulan....masa mula2 dulu mcm malas jer nak datang...tapi bila dah abis ni macam xbest lak....biasa laa tu dah jumpa member2 baru...banyak pengalaman baru...

1st week tu mmg rasa xbest gila...dah macam budak2 sekolah jer...buat ni xboleh buat tu xboleh...1st week banyak dalam kelas jer..hari2 kena tadah telinga...bosan gila...dah tu xkenal saper2 pun..weekend kena onsite job lak...forecourt lak tu...7 pagi sampai 3 ptg...2 hari berturut2..kat shell rawang...mmg dah nak tercabut lutut..yer laa...berdiri jer...cuci pump laa..cuci cermin laa...kalau worker aku nampak mmg diaorg gelak guling2 laa...

2nd week baru best skit dah kenal member2...tapi still banyak dalam kelas..adusss bosan gila..duk ulang benda sama jer...cuma 1 day tu keluar buat charity derma darah kat PPUM dan memberi hadiah kepada kanak2 cancer....weekend onsite job jadi cashier lak...yang ni ok laa...dah biasa sgt cuma cara jer lain....sbb tiap2 stesen minyak lain cara nyer...

3rt week ni best skit sbb banyak xtvt..1st xtvt ader bowling tournoment...nak tahu team mana menang...team aku laa...dan yang paling best nyer...aku jadi best bowler...hahaha...jangan jeles yer...hehehe...onsite job jadi manager pulak...banyak pasal management jer..dah biasa sgt buat so ok laa...

4th week ni paling mencabar sbb kena pegi kem kat dusun eco pahang sbenarnyer tapi last minit tukar ke broga semenyeh atas sebab2 keselamatan...broga ni tempat Dr Fazillah Kamsah...1st day tu ok laa...masuk kelas..dengar ceramah...2nd day tu paling mencabar..latihan ala askar...aduss sakit badan2...yg paling syok flying fok..best giler...malam mcm biasa laa..jungle tracking...siap ader yg kena kacau laa...bawak balik 'barang' laa...camera jamm laa...mcm2 laa...seram sejuk jugak laa tapi mmg best....

tu laa antara xtvt yang ada...so minggu depan hari graduansi...belajar kat unisel 3 tahun xkonvo lagi ni sbulan dah konvo...hehehehe

Monday, August 3, 2009

mana aku menghilang???

akum semua...emmm lama betul aku xupdate blog aku ni..dah rindu gila nak update cuma xder masa...buat masa sekarang ni aku bz sgt...ni nasib ader masa skit aku nak update blog...

mesti ader yang tertanya2 aper yang aku buat sampai bz sgt...aku sekarang tengah khusus...itu yg bz jer hari2...sbulan jugak laa khusus ni...khusus kat SHELL ACADEMY...kat glenmarie shah alam...

aper aku buat kat situ????emmm belajar cara2 nak jadi manager shell yg berjaya....hahaha...berjaya laa sangat...banyak jugak laa benda baru yang aku belajar kat sini...dapat member2 baru...walaupun smua nyer mak2 bapak2 org tapi diaorang sporting jer...

masa khusus ni kena pegi practikal jugak...aku kena site kat rawang...ni baru jer balik dr sana..penat pun xabis lagi...memang laa biasa buat benda2 tu tapi ni kat tempat orng so kena laa buat btul2...kalau kat tempat aku..aku yang duk arah orng buat tu ni...kat sini aku laa pulak kena arah buat tu ni...hehehehe..padan muka aku...baru tau penat keje ni...hahaha...selalu nyer duk lepak dlm opis buka internet jer...huhuhu

minggu depan kena masuk hutan pulak...kat broga area semenyih...aku xpenah dengar pun tempat ni..huhuu...kem bina semangat laa ni...emmm..agak menarik tapi hope smuanyer berjalan lancar...aku suka masuk hutan cuma xsuka kena ragging dlm hutan jer...huhuhu..

so itu jer aku nak citer buat masa ni...so nnt aku upload gambar xtvt aku kat khusus ni...daa...akum..

Monday, July 13, 2009

Friendship never die...



1) copy award untuk diletakkan di blog anda


2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini
-seorang wanita
-misteri kot orgnya
-ada keta merah..
-very cool and sgt sporting
-maseh single.... (dia laa kata...)
-1 batch ngan aku tapi xgrad2 lagi...hauhuahuahua...

3) setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri
-sgt ceria, suke ketawa n buat lawak
-civil engineer tp xkeje jd civil engineer..hehehe...
-suka sport..bola..badmintan..tennis..golf..semua sukan aku main...hahaha
-suka tengok wayang..tapi jarang tengok sbb xder org nak teman... :(
-masih mencari 'permaisuri' hati.... :(
-tgh berusaha untuk lupakan 'kenangan' lepas dan meneruskn hidup tanpa bayangan 'dia'...
-'kipas susah mati' MAN UTD
-Berbintang gemini..
-suka berkawan...tapi paling xsuka kawan makan kawan....


1. Nama timangan anda?
BOND

2. Anda Seorang Yang?
HAPPY GO LUCKY...ENJOYYYY

3. Insan Yang Teristimewa?
SETIAP INSAN YG ANGGAP AKU ISTIMEWA....

4. Lagu Kesukaan?
SEMUA LAGU JIWANG...ahuahuahauhaua

5. Makanan Kesukaan Anda?
SEAFOOD N BERASASKN AYAM...

6. Sikap Yang Membuat Anda Stress?
KENA TIPU..KENA MAIN..KENA PAKSA BUAT BENDA XSUKA..

7. Warna Kesukaan Anda?
BIRU..MERAH..HITAM...

8. Benda yg mesti ada dalam beg/wallet?
DUIT..CARD BANK..IC..LESEN..


9. Kali terakhir anda menangis?
ENTAH...XINGAT..DAH LAMA XNANGIS...airmata aku ni mahal kot untuk menangis bg benda2 murahan ni...

10. Tag untuk10
anyone who interested with this tagged....

Thursday, July 9, 2009

Award from cik epa

1) Sila copy paste award ini di blog anda..

2) Sila copy paste award ini di side bar blog anda..

3) Passkan award ini kepada 5 rakan anda..

[to all my follower]



Saturday, July 4, 2009

Duit sekarang dah xder nilai ker????

emmm...mesti korang pelik baca n3 kat atas ni kn....sebenarnya aku nak citer pasal tranfer market yang sedang hangat sekarang ni....kadang2 aku terfikir duit ni dah xder nilai ker...cuba korang bayangkn perpindahan Cristiano Ronaldo ker Real £80 juta...dalam duit malaysia RM 478.8 juta...itu hanya untuk seorang pemain....harga jambatan pulau pinang hanya berharga RM 350 juta....nak bayar jambatan tu malaysia hutang bertahun...ni RM478 juta bayar cash....cuba laa bayangkn....

buat masa ni Real Madrid sudah belanja £ 190 juta @ RM 1.14 billion hanya untuk 4 pemain...perlu ker belanja sampai banyak itu untuk jadi champion...hanya masa yang menentukn...dapatkah Real menewaskn barca ??dapatkah menang CL???dapat ker menang 4-5 cup semusim???hanya masa jer yang menentukn....

tapi sejarah chelsea pun penah membuktikn terlalu banyak permain star dlm 1 pasukan xmenjaminkn kejeyaan pasukan...hanya menhancurkn karier pemain itu sendiri...ramai player yang dijangka bersinar terus malap dan malap...so hanya masa jer yang dapat menentukan...so kita tunggu dan lihat....aper2 pun..Glory Glory Man Utd...Keep It REAL....adiossss

Thursday, July 2, 2009

'Aku Ingin Menjadi Setitik Awan Kecil Di Langit'

Hari-hari kulewati
hanya sendiri
tanpa kekasih

Tapi tetap kunikmakti
indahnya hari
tanpa tambatan hati

Aku ingin menjadi setitik awan kecil di langit
bersama mentari
Walaupun ku sendiri tapi aku masih ada..
Masih ada cinta dihati

Kadang aku merindukan
Merindukan sentuhan
sentuhan wanita

Ingin ku curahkan semua
semua hasrat di jiwa
yang t’lah lama kupendam
Wuo o’o..

Aku ingin menjadi setitik awan kecil di langit
bersama mentari
Walaupun ku sendiri tapi aku masih ada..
Masih ada cinta dihati

~{}~

Hari-hari kulewati
hanya sendiri
tanpa kekasih

Walaupun ku sendiri
tapi ku masih bisa bahagia

~{}~

Aku ingin menjadi setitik awan kecil dilangit
bersama mentari
Biarpun ku sendiri tapi aku masih ada..
Masih ada cinta dihati.. yea

dihati.. yea (3x)

Saturday, June 20, 2009

Jika...

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU
hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu....
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan
lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu
istimewa....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan
mudah bagi kamu untuk menerimanya....
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga
ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelezatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan MENYESAL....

Sunday, June 14, 2009

Jejaka JUN..

menurut dr Fadilah Kamsah...ni laa ciri2 org lahir bulan jun...emmm boleh kata banyak yang betul kot....hehehehe

* Berfikiran jauh & berwawasan. * Mudah ditawan kerana sikap baik.
* Berperangai lemah lembut. * Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
* Idea yang terlalu banyak di kepala. * Bersikap sensitif.
* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
* Sukar melakukan sesuatu dengan segera. * Bersikap suka menangguh-nangguh.
* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
* Cepat marah & cepat sejuk. * Suka bercakap & berdebat.
* Suka buat lawak & bergurau. * Otaknya cerdas berangan-angan.
* Mudah berkawan & pandai berkawan. * orang yang sangat tertib.
* Pandai mempamerkan sikap. * Mudah kecil hati. * Mudah kena selsema.
* Suka berkemas. * Cepat rasa bosan. * Sikap terlalu memilih & cerewet.
* Kurang mempamerkan perasaan. * Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
* Suka pada barang yang berjenama. * Mudah menjadi eksekutif.
* Kedegilan yang tidak terkawal.
* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

Friday, June 12, 2009

My Birthday Wish

ni aku curi kat blog cik epa...memandangkn birthday cik epa n incik bond beza sehari jer...so aku pun nak buat wish ni jugak...hahahaha

Senaraikan benda2 yang korang nak time birthday korang. Dan setiap benda yang korang nak tu, sila sertakan bersama gambar sebagai bahan rujukan.

NO 1- Honda Civic Type R


best nyer kalau boleh dapat keta ni...tp kalau xdapat type R yang biasa pun ok...hehehe..type R ni harga dalam 200 ribu..klau yg biasa dlm 130 ribu jer..heheehe..


NO 2 - Set Golf Taylor Made R9
bertuah nyer aku kalau ader yang hadiah kn set golf idaman aku ni..xmahal pun...RM 6000 ++ jer kot..hahaha...xmahal kn...



NO 3- Jam Tangan Tag Heuer

aku mmg minat gila gan jam sebenarnya...tapi tu laa nak beli xmampu lagi..dah laa minat nyer jam mahal2 jer..tag heuer ni aku rasa dlam 20 ribu kot...bila laa aku layak nak pakai yer....


NO 4 - Jersi Man Utd



jersi man Utd...kalau dapat yang ori nyer kan best...bukan xnak beli sendiri..tapi paham2 laa size xder..hehehehe...xper nnt aku g sana beli yg saiz US..hahahaha...harga dalam RM 259 jer...

NO 5- Trip ke Eropah

bertapa indah nyer kalau dapat g holiday ker eropah bersama yang tersayang...hehehehe..terima kasih laa kalau ader yang sudi menaja..hahaha..alaa RM 10 jer...heheehe


NO 6- iphone.


aku pun xtau laa aper yang hebat sgt iphone ni...tp bila dah promosi dia kata hebat sgt nak jugak try pakai...hehehehe..harga RM 2 ribu lebih kot...murah jer tu..hahahaha

NO 7- percutian dengan Kapal Mewah


wahh...seronok nyer kalau dapat naik kapal mewah mcm ni...alaa RM 3-4 ribu jer...hhehehehe

NO 8- Tiket Man Utd vs Malaysia


memandangkan man utd nak datang malaysia july ni...adalah bertuah nyer kalau ader yang sudi hadiahkn tiket game tu nnt..hehehe..harga dalam RM 200 ++...hehehehe




Thursday, June 11, 2009

Blogger Award From Cik Epa

incik bond dapat award from cik epa. terima kasih memberi award your blog is cool!!

Korang rasa blog korang cool?
cool ker...entah laa..aku mana boleh menilai sendiri...aku just ikut mood aku jer buat blog ni...

Ape tagline blog korang?
Takde yang istimewa sangat aku ni...tp kira ok laa jugak...tak kenal maka xcinta...saper dah kenal aku mesti kata aku sempoi punya laa...yang belum kenal tu..kenal2 laa yer...yang dah kenal tu...rapat2kn....'don't judge a book by the cover'.....judge the book by the price la..hehehe
Berapa kerap anda menukar theme blog korang?
jarang..sebab aku mlas skit nak tukar2 theme ni..dulu rajin laa...hehehe

Bagaimana korang menjerumuskan diri dlm dunia blogger?
sejak member2 semua dah ader blog sendiri...so aku pun xnak tertinggal dalm dunia IT sekarang ni...so xder laa orang kata aku ni tertinggal 'bas'...hehehe

Sape sifoo anda?
sifoo??? xder kot...aku just ikut aku punya style jer...

Senaraikan top 5 blog2 yg anda rasa cool..
http://ayuhussain.blogspot.com/
http://whut-da-heck.blogspot.com/
http://nelfi-neko.blogspot.com/
http://bearbeary.blogspot.com/
http://epagroove.blogspot.com/

Tuesday, June 9, 2009

Saja suka-suka

1. If you can be an animal, what will u be?

kalau laa yer...emm mcm best jer kalau boleh jadi helang...terbang dengan megah nyer..org kata pandang lah dari mata burung helang...pemangsa yg hebat...




2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?

emmm..mcm2 sebenar nyer aku nak buat..1st..beli keta idaman aku..BMW 5 series..2nd aku nak pusing dunia dalam masa 80 hari..hehehe..nak beli team Man Utd dari Glazer..emm mesti korang kata aku ni tamak sbb smua nyer untuk aku...kenapa xbagi orng miskin anak yatim...jawpan nyer mudah..kalau aku baik mcm tu xder makna nya aku g rompak bank....


3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?

aku rasa aku lagi selesa duk kat malaysia ni...sbb boleh cakap melayu jer xpayah nak berbelit lidah cakap mat salleh...hehehe..xder laa...biar duk mlaysia tapi selalu g travel tempat org..lagi best mcm tu...hehhee



4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?

dah tahu nak mati still ader selera nak makan ker...ini dah kira macam dalam penjara...hehehe



5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?

emm..xbaik tau bunuh2 orng ni...blum terpikir lagi nak bunuh orng...

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?

kalau aku laa...better more than24 hour..sebab..kalau hidup seratus tahun pun kalu tua nak jalan pun xlarat xguna jugak...so biar lebih 24 hour and still young...hehehe..tapi aku rasa 24 hour mcm skrg ni pun dah cukup kalau kita pandai gunakn nyer...



7. If you can date celebrities, who is that person? why?

emmm soalan menarik ni..saper yer...jessica Alba ok x??sbb aku rasa dia sweet sgt tambah2 time dia berlakon citer goodluck chuck ...





8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?

happiness...kalau aku ader yg ni smua benda dalam dunia ni aku boleh miliki..

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?
to all my follower...sbb dah tentu diaorng2 ni jer yg baca bolg aku ni..hehehe

Tuesday, June 2, 2009

Selamat Pengantin Baru...

akum semua...memandangkan cuti sekolah dah mula ni...so banyak laa kad jemputan kawen yang sampai kat umah ni...dan time cuti ni laa ramai sangat member2 aku yang naik pelamin...sampai aku pun xtau nak pegi yang mana satu...banyak sangat tarikh bertindih....walaupun aper pun aku ucapkan "Selamat Pengantin Baru"...selamat 'melayari bahtera'...hehehehe...

6 JUNE
- Zarith Mustapha - kat kepong - member masa Pra Sains..

7 JUNE
- Mohd Azwan - kat Jeram - member masa Unisel...(dah dapat ker belum???hehehe)
- Mohd Adham - kat Sg Petani - member masa teknik TARP...
- Mohd Zaki - kat Sg Bakap - member masa sekolah rendah...

14 JUNE
- Mohd Zamri - kat Sg Bakap - member masa Teknik TARP...
- Radiatul Nur - kat Ipoh - member masa Pra Sains n KPTM...

so kalau aku xdapat datang tu bukan laa aku sengaja..mmg banyak sangat kenduri..tu blum masuk kenduri sedara mara lagi...emmm dpt laa nak diet..asyik makan jer..hahahaha...ok laa..akum..

Friday, May 29, 2009

ketawa mengubat duka....

kejor mokcik kejor..

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah viva silver tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada perempuan tua yang berdiri di sebelahnya, pemilik viva silver tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu. Tidak ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta celica berhenti di sebelah viva tadi.

"Ada apa nie makcik, kereta rosak ke?" tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap makcik tu simple aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta makcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau makcik rasa awak bawak laju makcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok makcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta viva didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper celicanye. dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi makcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah evo7.5 datang dari belakang dan press minyak kat mamat celica. apa lagi, jiwa muda pantang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar evo7.5 nie...lupa la pulak dia dengan viva makcik yg diikat kat belakang kereta dia.

Makcik tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak. Mamat celica tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah 250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah evo7.5, sebuah celica dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah viva silver dipandu seorang makcik tengah cucuk angin celica tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!


nyiru siott...

Pada satu hari 3 orang lelaki telah sesat ke dalam hutan.

Mereka telah ditangkap oleh satu puak orang asli yang makan manusia (kira macam cerita cannibal holocaust ler ni).

Ketua puak tu pun mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga lelaki itu utk dijadikan santapan.
Ketiga lelaki itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat.

Syaratnya ialah mereka perlu mencari 10 biji buah tempatan dalam masa sejam. Ah.. nie simple punya keje.. kata mereka dalam hati.

Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut.

Lelaki yang pertama keluar dengan membawa 10 buah nenas. Kemudian berkata ketua puak kepada anak buahnya, Sumbatkan buah tersebut ke dalam punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia! Kalau dia boleh bertahan, kita lepaskan.. Lalu buah nenas itu pun disumbatkan kedalam punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu pun menjerit dan dia pun dibunuh.

Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa 10 biji ciku bersamanya. Dia pun dikenakan tindakan yang sama. Oleh kerana buah ciku kecil, lelaki itu dapat bertahan sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba lelaki tu ketawa. Maka dia pun dibunuh.

Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua.

Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan? tanya roh pertama.

Jawab roh yang kedua, Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa BUAH DURIAN!!!

Thursday, May 28, 2009

kecewa..kecewa..kecewa...

"KECEWA...itu lah perkataan yang sesuai untuk mengambar perasaan aku sekarang ni....setelah sekian lama aku memuja mu rupanya ini balasan yang aku terima...kecewa..kecewa dan kecewa...mengapa sanggup kau mengecewakan aku setelah aper yang aku sanggup laku kan untuk mu...cuba kau kenang kembali...aku sanggup bersengkang mata untuk bersama mu...aku sanggup menolak cinta yang lain demi cintaku padamu...aku sanggup menerima kutukan atau sindiran kerana mencintai mu..aper yang aku dapat..hanya kecewa...tapi aku nak kau tahu walaupun kau telah mengecewakan aku...cintaku hanya untuk mu...dulu,kini dan selamanya...dan aku pasti kau akan kembali..dan yang pasti aku akan terus menunggu mu kembali...."

mesti ader yang tertanya2 siapa yang telah mengecewakn aku...biar lah ia menjadi rahsia diri ni..kerana telah menjadi adat diriku memendam semua luka dihati...bukan niatku meraih simpati sesiapa apatah lagi belas ehsan mu...

nak tahu jugak siapa...ok2 laa..aku bagi tahu laa...dia adalah...Man Utd...hahahaha...aduyai...boleh kalah pulak malam tadi ...2-0 pulak tu....bengang betul aku...main mcm xmau main jer...permulaan yang agak meyakinkn tapi selepas gol dr eto'...terus main macam sial..geram jer aku tengok...ronaldo yg diharap2kan akan menjadi wira Man Utd...hampehhh...1st half boleh laa tahan..mai 2nd half main macam LIGA MALAYSIA jer...bagi aku laa antara punca kekalahan man utd malam tadi adalah kegagalan bahagian tengah dan ketumpulan barisan serangan serta kegagalan pertahanan mengawal pemain lawan....

goal pertama barcelona tu mmg jelas kesilapan pertahanan..kegagalan vidic mengekang Eto'...dan goal kedua kegagalan ferdinand mengawal messi...man utd banyak juga peluang nak jaringkn goal terutama ronaldo tapi aku rasa malam tu bukan malam dia laa...bola depan goal pun xmasuk...

tapi nak buat macam mana..menang kalah adat pertandingan...memang barcelona layak untuk menang malam tadi...so jumpa lagi next season dan aku xsabar2 nak tengok siapa pemain baru yang bakal mengegarkan Old Trafford season depan...akum...

Wednesday, May 27, 2009

Battle of the year!!!!

akum semua....tak sabar rasa nak tunggu final Champion League pagi ni...dan aku rasa bukan aku sorang jer yang menanti kan detik kick off tu...bagi peminat bola mesti korang tahu saper yang bertarung dia final malam ni...so bagi yg xtahu meh sini aku bagai tau..

Man Utd
VS
Barcelona

memang ini laa pertembungan yang di tunggu oleh semua peminat bola seluruh dunia...kat bawah ni aku sertakan mengapa aku kata game ni 'battle of the year'...

  1. pertembungan 2 juara liga domestik..man utd juara EPL dan barcelona juara La Liga
  2. pertembungan 2 pemain terbaik dua..cristiano ronaldo n lionel messi..
  3. Man utd bakal cipta sejarah kalau menang pagi ni sebagai kelab pertama yang mempertahan kan CL cup...
  4. barcelona mesti nak balas dendam atas kekalahan mereka dia semi final tahun lalu di tangan Man Utd...
  5. Man Utd xpenah kalah di final CL dibawah kendalian Alex Ferguson..juara 2 kali di 2 final...
  6. pertembungan ini boleh dikatakn pertembungan 22 pemain terbaik di atas planet bumi ni...
kat bawah ni aku adalah barisan kemungkinan yang akan turun pagi ni...
  • Massimo Busacca
  • Barcelona

    Manager: Josep Guardiola

    Captain: 5. Carles Puyol

    Starting line-up

    • V. Valdés
    • M. Cáceres
    • G. Pique
    • C. Puyol
    • S. Sylvinho
    • Y. Touré
    • .. Xavi
    • A. Iniesta
    • L. Messi
    • T. Henry
    • S. Eto'o

    Player to watch

    Lionel Messi
    Lionel Messi

    Messi needs no real introduction, he has been billed as the best player in the world but can he get past United's formidable back five?

    Subs

    • 21. A. Hleb
    • 7. E. Gudjohnsen
    • 13. J. Pinto
    • C. Busquets
    • 15. S. Keita
    • 11. K. Bojan
    • 29. V. Sánchez


  • Manchester United

    Manager: Alex Ferguson

    Captain: Ryan Giggs

    Starting line-up

    • E. van der Sar
    • J. O'Shea
    • N. Vidic
    • R. Ferdinand
    • P. Evra
    • M. Carrick
    • O. Anderson
    • R. Giggs
    • J. Park
    • W. Rooney
    • C. Ronaldo

    Player to watch

    Cristiano Ronaldo
    Cristiano Ronaldo

    The World Player of the Year has a lot to live up to but has hit form at the right time after a slow start to the season.

    Subs

    • P. Scholes
    • G. Neville
    • D. Berbatov
    • T. Kuszczak
    • C. Tevez
    • .. Nani
    • R. Da Silva
so mesti korang dah tahu aku sokong team mana kan...semesti nyer team kesayangan aku..MAN UTD!!!GLORY GLORY MAN UTD....aku harap game pagi ni antara final CL terhebat yg pernah di saksikn...so nnt aku post keputusan nya...enjoy the game!!!akum..

Saturday, May 23, 2009

Outstation...

akum semua...lama betui aku xupdate aku nyer blog...bukan xder masa...cuma aku g outstation ke melaka bandaraya bersejarah selama seminggu...

Outstation!!!yer laa tu..kejer pun blum pun ader outstation ker...hehehe...sbenarnya aku pegi melaka sbb kakak ipar aku operate.. ader ketumbuhan kat rahim dia..so semua dah selamat n aku harap dia cepat sembuh n cepat2 laa mengandung...aku dah xsabar2 nak ader anak buah ni..mesti comel mcm pak cik dia...hehehehe...anak sendiri xtau laa bila nak dapat..yg pasti mesti comey macam bapak dia...huhuhu...

so seminggu aku kat sana...ader laa aku jumpa member2 kat sana...ayu gan mujib...for ralf..sorry xsempat nak g jumpa hang...bila sampai melaka dapat laa aku merasa asam pedas 'anak baba n nyonya' yg masak...boleh tahan jugak...hehhehee...tapi tu laa sampai sana dah tak tau nak g mana...asyik2 pegi dataran pahlawan jer...bila tengok a famosa tu teringat zaman sekolah2 dulu...lawatan sambil belajar ke melaka...tempat2 standard yg pegi.....a famosa..taman buaya..zoo...hehheehee...tpi masa tu syok gila..xpenah datang laa katakn...hehehehe...

so jumpa lagi dlm next N3...akum...

Bencinta....

akum semua...bagi saper yang kenal aku mesti dia tahu aku ni antara ribuan peminat faizal tahir walaupun xder laa sampai hardcore sangat...aku mula minat dia ni masa dia kena 'gam' sebab dia buka baju dulu..mmg laa agak keterlaluan tindakan dia tapi xkan laa sampai mcm tu sekali dia kena hentam...bukan aper..aku kesian kat dia ni...dia kena gam sebab dia artis malaysia..cuba artis tu artis barat or indon..buka aper pun xkisah...hipokrit btul....dan kalau korang dengar betul2 masa dia nyanyi kat malam ABP mesti korang perasan..masa lirik ` aper yang kau tunggu, mahu aku buka pintu`...tapi dia nyanyi `aper yang kau tunggu, mahu aku buka baju`...tapi xtahu laa kalau aku salah dengar..tapi itu laa yg aku dengar...xpecaya..cuba korang dengar sendiri.....

Bencinta ni antara lagu baru dia..antara benci dan cinta..2 perkara yang berlawanan tapi mungkin boleh bersatu...aku suker gila lagu ni sampai sblum tido mesti dengar lagu ni...hehehe...

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu…..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
benci padamu
cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu
tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu
apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu
mahu aku buka pintu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedang aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
cinta padamu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci…. kamu…
ku cinta….kamu…

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedang aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu…..

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci!!

Wednesday, May 13, 2009

Finally....

akum semua....

bagi saper yang kenal aku mesti korang tahu aku ni ' kipas susah mati ' Man Utd....tapi aku jarang nak citer pasal man utd dalam blog aku ni...cuma kali ni aku rasa aku nak citer skit sbb ader citer panas dalam paper hari ni... "Ronaldo Sah Ke Real Madrid"....

kalau benda ni jadi kenyataan...yuran perpindahan mamat ni paling kurang 71 juta Pound Stelling...WOWW!!! ana setuju...meniaga orang lagi untung dari niaga unta!!(ayat tuan hussin lempoyan)....P Ramlee dah nampak benda ni dari dulu lagi yer....

bagi aku laaa....kalau dah mamat ni nak blah sgt biar laa dia blah jer...buat aper nak simpan kalau hati dia bukan kat man utd....tambah2 bila tengak reaction dia masa kena kluar masa lawan man city last week...mmg menyakitkn hati....tahu laa power tp bila dah leading tu bagi laa player lain main lak....dan aku rasa sebab kes tu jugak tiba2 jer berita perpindahan dia hangat balik....siapa yang xtahu perangai Alex Ferguson...kalau dia dah xsuker..power mana pun player tu dia jual jer...contoh dah banyak...David Beckham..Ruud van...kena jual mcm tu jer...so aku rasa sekarang ronaldo pulak...dan jangan ader yang terkejut kalau ronaldo xmain masa Final CL nnt...aku harap xjadi laa benda tu...AF ni mmg gila skit...

so kalau ronaldo dah kena lelong...saper yang bakal menganti dia di old trafford...emm kat bawah ni aku letak calon2 yang sesuai....sbb dengan duit 70 juta ++...man utd boleh beli 3 player lain yang hebat2...
  1. Frank Ribery-mmg sesuai sangat..-40-50 juta..
  2. Karem Benzema-boleh bermain banyak position...20-25 juta..
  3. kaka-mmg susah nak dapat laa...40-50 juta..
  4. David Villa-gandingan sesuai utk Rooney..-30-40 juta...
  5. Messi-lebih hebat dr Ronaldo sbenarnyer-50-60 juta...
  6. T Henry-pasti hebat bersama Ribery...-20-30 juta...
  7. Shafeeq-ganti Alex Ferguson....Priceless.....huahuahuauah... :)..
emm tu laa antara calon2 yang sesuai walaupn mmg ssh nak dapat...lagi2 yang no 7 tu...hehehehe....ok laaa...so untuk 'kipas susah mati' man utd yang lain aper comment korang...akumm....

Tuesday, May 12, 2009

Senyum Kambing...

akum smua...dah lama xupdate...bukan xder masa...cuma xder citer menarik untuk diceritakan....so korang layan laa citer2 kat bawah ni....

Perompak Buta Perut

Ada dua orang perompak Bank terkenal dan selalu menjadi buruan polis. Malam itu, mereka berniat merompak sebuah bank baru didekat rumah mereka. Mereka sudah membayangkan betapa banyak duit disana, karena selalu banyak pelanggan. Malam itu, mereka menyelinap ke dalam bank. Ketika peti bank dibuka,udara dingin seperti kulkas keluar dari dalam peti. Karena takut nanti membeku, pintu mereka biarkan terbuka. Didalam, mereka sangat bingung karena ada begitu banyak peti. Peti pertama dibuka, isinya agar - agar! Mereka tambah bingung lagi! karena kebetulan belum makan, mereka habiskan agar - agar di dalam peti itu. Peti kedua, isinya agar - agar lagi! Ya sudah, mereka makan lagi. Peti ketiga, Isinya agar -agar lagi! karena kesal,mereka buka semua petinya, isinya semua agar - agar! Karena masih lapar, mereka makan saja semua! Karena tidak ada duit, mereka akhirnya pulang. Esoknya, di Halaman depan Newspaper, berita utama : "BANK SPERMA DIRoMPaK"


Xtahu Bertanya

"Ada sorang makcik datang ke sebuah kota besar untuk pertama kalinya. Dia check-in di sebuah hotel mewah dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik yang makcik ni akan menginap. Si Makcik mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, makcik tu melihat ke sekeliling dan marah-marah kepada pelayan tersebut.

"Anak muda, aku mungkin tua dan kampungan, tapi tidak bererti aku ini bodoh! Aku membayar mahal untuk tinggal di hotel ini tapi bilik ini bukanlah bilik yang sesuai dengan bayaran itu! bilik ini begitu kecil, tidak ada kemudahan, tidak ada televisyen, bahkan tempat tidur pun tidak ada!"

"Makcik, ini adalah lift"


Sabar tu Separuh Drpada Iman

"Seorang lelaki asyik memerhatikan seorang wanita yang sedang membeli belah di supermarket bersama anak kecilnya... Anak wanita itu duduk di dalam troli yang ditolak oleh ibunya..

Ketika melintas bahagian makanan... anak wanita itu merengek-rengek meminta dibelikan biskut... Tapi ibunya kelihatan tidak menghiraukan permintaan anaknya itu.. Anaknya mula menangis dan menjerit Dengan suara perlahan.. si ibu berkata

"Sabar Suzie... ada tiga lorong lagi.. jangan marah..ya. tak lama lagi dah.."

Kemudian mereka melalui pula lorong yang mengandungi bahagian permainan.. anaknya sekali lagi merengek dan menjerit minta dibelikan permainan.. Ibunya tetap tidak menghiraukan permintaan anaknya itu dan anaknya terus menangis... Si ibu berkata..

"Sabar, sabar, Suzie... ada dua lorong lagi dan kita akan keluar dari tempat ini"

Akhirnya mereka selesai melalui lorong terakhir dan terus pergi ke kaunter dan menunggu giliran untuk membuat pembayaran.. Anaknya masih menangis dengan kuat dan menjerit-jerit minta dibelikan mainan.. Si ibu dengan sabar berkata..

"Sabar Suzie.. kita akan melepasi kaunter ini dalam masa 5 minit sahaja lagi.. Lepas ini kita akan pulang dan boleh tidur dengan selesai.."

Si lelaki yang melihat kejadian itu kagum dengan kesabaran si ibu... Lalu dia pun mengikuti wanita berkenaan hingga ke tempat parking untuk memberikan pujian....

"Sungguh Luar biasa.. anda begitu sabar menghadapi si kecil Suzie" katanya.

Si ibu menjawab.. "Saya Suzie dan ini anak saya namanya Lily"


Balas Dendam

Seorang wanita muda sedang menghadiri perbicaraan di Mahkamah kerana melanggar lampu merah.
Dia menjelaskan kepada hakim bahawa dia seorang guru dan minta supaya perkaranya diselesaikan dengan cepat agar dia boleh segera kembali ke kelasnya.

"Baik, baik," kata Hakim.

"Jadi Anda seorang guru? Sudah bertahun-tahun saya menunggu kedatangan seorang guru dalam perbicaraan saya ini. Sebagai hukumannya.. Sekarang Anda duduk di meja itu dan tulislah
'Saya tidak akan melanggar lampu merah lagi' sebanyak 500 kali.


Pengantin Baru

Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks yang terlalu kerap

"Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu," kata doktor

.Akan tetapi pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, si suami tidak dapat lagi menahan nafsunya
lalu mencumbui isterinya yang sedang tidur sehingga isterinya terjaga.

"Hari ini hari apa bang?" tanya si isteri.

"Sumaat"

Jom Belajar Bahasa Jepun

01. Yang pemarah - KEIJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab - AYUMI CIPUTBABI

15. Yang suka BERSUMPAH - SAIIFOOL BAUKARI


Suami Xsedar Diri

Seorang lelaki sedang melintas jalan bersama isterinya pada suatu petang. Nasib malang menyebabkan dia kemalangan. Isterinya selamat tetapi si suami mengalami hentakan dikepalanya menyebabkan dia koma selama beberapa hari. Akhirnya si suami telah terjaga dari komanya.

Bila dia membuka matanya, dia dapati isterinya sedang bersedih disisinya. Si suami pun memegang tangan isterinya sambil berkata dengan suara penuh kesayuan; ” Ayang sentiasa disisi abang tak kira masa. Masa abang tengah belajar di U dulu pun, abang sering gagal, dan ayang sentiasa berada di sisi memberi dorongan supaya abang terus mencuba…”

Si isteri menjadi sayu. Si suami menambah ” Masa abang tengah cari kerja dulu pun, abang gagal nak dapatkan sebarang jawatan dalam iklan, ayang masih di sisi, tanpa jemu. Siap tolong carikan dalam paper lagi jawatan kosong untuk abang…”

Air mata si isteri bergenang. Disekanya air mata dengan hujung baju. “Bila abang dah dapat kerja, abang kerja sunguh-sungguh untuk kita. Tapi bertahun-tahun tiada kenaikan gaji dan pangkat. Hinggalah sekarang …. ayang masih di sisi abang.

Dan baru ni abang dah terlepas kontrak RM5j hanya kerana silap yang kecil, abang dipecat dengan notis 24 jam, …ayang masih disisi.

Mata si suami pula bergenang, “Dan.. sekarang abang terlantar disini. Bila abang sedar ayang masih juga disisi.” Esakan si isteri bertambah kuat…

Si suami berkata lagi, “Abang rasa ayang ni bawak sial la …. BERAMBUS KAU SEKARANG!!




Thursday, May 7, 2009

Kena Tag Lagi.....by @yu...

akum semua...aduss aku kena tag lagi...nnt xjawab kata sombong lak...jwab p laa...lagi pun bosan ni....hehehehe

5 Ciri Pasangan Idaman Anda :

+ Loving, Romantic
+ Kelakar...baru hidup ceria jer...
+ Tahu aper yang aku suker dan xsuker..
+ menghormati family mertua dia...
+ sedap mata memandang..kalau boleh minat tengok bola..boleh teman aku tgk bola pagi2 buta tu...hehehe


5 Jenis Pasangan Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup :
+ Mengada2 sgt...mmg aku xboleh...
+ Hipokrit...minta simpang laa....
+ Smoker...mmg aku gila influenza A H1N1 aku xsuker...
+ Terlalu Mengongkong @ Queen Control...just give me some space laa...
+ Tak menghormati org tua...tu bukan perempuan nama nye.....

5 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang diminati :
+ Berdebar2....kalau 1st time laa...pastu ok laa....
+ xtahu nak cakap aper...mcm berat jer nak buka mulut...
+ Semua benda serba tak kena...
+ cakap pun lembut jer...mmg aku jenis cakap lembut pun kann3...hehehe
+aper lg yer...xder idea laa....

5 Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda :
+ Pusing2 kat eropah...best nyer kalau boleh pegi....
+ Naik kapal cruise mewah...xkisah laa g mana pun...smpai phuket pn ok...mesti romantic mcm citer Titanic....PLZ don't jump..hehehe
+ Pulau2 terindah kat malaysia...like perhentian n karambunai or sipadan....
+ Tempat2 sejuk...Genting or Cameron...
+ Tengok bola Man Utd Main kat Old Trafford...hehehe..xromantic btui laa aku ni...


5 Barangan Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Si Dia :
+ Jam Tangan...sbb aku minat sangat gan jam....setiap detik yg berlalu xkan berulang...
+ Patung Bear Besar...bila dia peluk bear tu sama jer mcm dia peluk aku...hehehe..
+ Baju Kebaya....sbb aku suker sgt tgok pmpuan pakai kebaya....
+ Kasut...sbb mmg pmpuan suker sgt gan kasut...
+ Cincin...lambang kasih sayang aku....hehehe..jiwang btui...

5 Tajuk Lagu Yang Anda Tujukan Untuk Pasangan Anda :
+ Sampai Syurga- Faizal Tahir
+ Menghitung Hari 2- Anda
+ Selamat Ulang Tahun Sayang-Imran Adjemaen
+ Lucky-jason mriz
+ Terlanjur Cinta-rossa & pansha

5 Org Yang Kena Tag :
+ Miss Epa
+ Miss Bear
+ Mr. Ajep Jepto
+ Miss Nad
+ Miss Nawwar