Tuesday, December 2, 2008

Kuasa Veto....

akum kepada semua pembaca setia blog aku ni....

hanya tinggal 1 jer paper lagi utk aku abiskn degree aku kat unisel ni.....perasaan aku bercampur baur sbenar nya...kadang2 terasa sayang nak tinggalkn unisel ni..tapi kadang2 tu dah xsabar nak tinggal kan unisel ni....

aku terasa sayang nak tinggal unisel sbb ramai kawan2 aku kat sini...dari kawan sehidup semati sampai laa kawan dikala senang...banyak kenangan yang mmg xdapat aku lupakn...pengalaman mengajar erti hidup...terasa macam baru semalam aku menjejakn kaki kat unisel ni...rupa2 nya dah 2 tahun setengah aku kat sini...kalau aku nak citerkn semua pengalaman aku kat unisel ni 8 pages xcukup....dari dduk hostel pindah duduk kmpg...dari kampg pindah duduk tmn cahaya indah smpai laa tamn sinaran.....

tapi ada kadang2 tu aku rasa xsabar2 nak abiskn study kat unisel ni...dengan system pentadbiran yg tah aper2 entah...mmg buat aku panas...nak ambik slip exam pun ssh....nak bagi duit pun ssh..aper punya magkuk laaaa....tapi yang betul2 buat aku angin saat ni dan aku rasa bukan aku sorang jer angin....kes tarikh presant thesis yang asyik tukar jer....dari 1hb ker 4hb....awat depa ingat aku ni xder kejer lain ker nak buat....sesuka hati jer tukar..xtau ker org dah beli tiket nak blik ker aper ker..tiket boleh tahan lagi...kalau tiket air asia...dah laa xleh refund..pikir laa skit.....atas alasan ader 'student' yang xsiap lagi thesis...mmg laa tak siap...kalau lg 2 minggu nak hantar report baru buat testing lab...aku dari sem pendek lepas dah start buat lab dol....tu pun lepas midterm baru siap...kalau hidup x menyusahkan orng mmg xboleh...tapi benda ni xkan berlaku kalau tiada "kuasa veto" di gunakn...aku malas nak panjangkn citer ni...nnt kena tahan ISA lak.... so utk pihak yang berkenaan..."lu pikir laa sendiri"..bg yang terasa aku mintak maaf...tapi panas hati aku ni dah xterbendung lagi dah.....akum......

1 comment:

n a d i a said...

Pasni da xde abg shafeeq...
cdey nya..
jgn kata abg sorg jer..
kak faizah pn da xde..
cdey3.......=(