Sunday, November 2, 2008

minggu yang memenatkan

akum kepada semua pembaca blog aku ni......

minggu ni aku adalah minggu yang paling memenatkan dalam sem ni.....banyak sangat benda yang aku kena buat...dengan thesis nyer...projek solid waste...competion spagetti bridge lagi...mmg betul2 memenatkan aku.....tapi walaupun sibuk aku dengan benda2 ni...aku tetap main badminton hampir setiap hari...kesihatan kena jaga...nak kurus laa konon yer tu...tapi xkurus2 pun...hehehehe...yang kena smash tu jangan marah yer...aku tersengaja..bola tanggung depan net...mana boleh biarkan...hehehehe...tapi yang lawak nyer ader pulak awek ni kena smash kat muka...(bukan aku yg buat,aku cari laki jer...gan awek xsampai hati lak aku nak smash) nasib xkena mata...boleh buta ooo....hehehe..nnt aku tolong balas dendam bagi pihak dia..huhuhuhu...

Mulai hari ni genap lagi 10 hari aku nak kena present thesis aku ni...dengan tajuk yang agak mencabar "effect of lime on cohesive soil characteristic"...aku harap semua akan berjalan dengan lancar...setakat ini hampir 80% siap....tinggal 20% jer lagi untuk aku siapkn tesis aku ni...tapi yang tinggal 20% ni laa yg agak mencabar kerana nak kena buat ayat2 sendiri...mau tunggang terbalik nanti grammer nyer...ni laa masa nyer nak gunakan budak2 TESL...finally i need your help...hehehehe..jangan marah yer....

pasal projek solid waste ni lagi lawak...aku punya laa usaha lari dari meeting sbab xnak pegang jawatan penting...tup2 depa boleh lantik aku jadi bendahari...gawat nih...dah terpaksa aku jadi akuntan yang xbertauliah lak dah....tapi nak buat mcm mana....terima jer laaa....

lagi satu yang memenatkan aku minggu ni..aper lagi spagetti bridge laaa...dengan berkat kesabaran group aku akhir nyer siap juga laa...walaupun ader pindaan saat akhir serta masalah lain...siap kejadian gun glu meletup sampai terbakar laa gun tu and semua plag kat fk xleh pakai laa.......tapi yang lawak nyer boleh pulak wujud rumor yang panas satu melaya yang konon nyer spagetti kami ni boleh tahan sampai 9kg...sedangkan kami test takat 4kg jer...tapi masa test 4kg tu bridge kami still ok..tak der bending or ader bunyi crack....kira ok laa tu...target kami nak lepas syarat 2kg jer...tapi dah korang cakap 9kg..harap2 makbul laa yer...

dan aku rasa minggu depan still lagi minggu yang memenatkan...dengan tesis..projek solid waste...test nyer lagi...siap ader site visit g senai expressway lak tu...masak laa aku minggu depan...mcm aku ckap last post laa..."bukan senang nak jadi senang"...banyak pergorbanan yang harus dilakukan...so next week aku citer lagi aper yang berlaku....C U ...akum...

8 comments:

ili_ahaks said...

Baby syg... Skit tau tk kna smash 2..jgn lupa tlg smash blik yer.. huhuh...

Bond De Great said...

ok syang...demi sayang b aku buktikan smash b lagi power laa...hahahaha....tak kena muka..dahi pun ok kan....huhuhu

ili_ahaks said...

B'ssh2 dulu,sng kemudian yer cyg.. Evrythg need a great sacrife.. The better u give, the best u will get..

Sir Hanif Abd Nasir said...

ehemm..ehemm.. amboi, sakan.. bikin hot n hotter.. hehehe..

Bond De Great said...

sibuk kejer kan syg si anip tu...jeles laa tu...huhuhuhuhu

Sir Hanif Abd Nasir said...

hahaha.. jeles? xjeles pn.. smoga bbhagia.. kikikikik..

~Mr.GoLdZa~ said...

Mr bond de great nk smash Encik Kirin.kna bgtau kt en.kirin hal ni..spaya bjaga2...
huhuhu

Bond De Great said...

mmg pun..aper punya en kirin boleh dia smash ayg en bond.....sajer cari pasal laa tu....so mr goldza @ kirin....beware...hehehehehehe